Головна
Реєстрація
Вхід
П`ятниця
19.04.2024
15:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Конотопська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 9
Конотопської міської ради Сумської області

Меню сайту

Хмарні сервіси

Актуальні відео

Відвідування сайту

Точний час

Корисні сайти
urok-ua.com

Пам'ятні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Хмаринка тегів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 169

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  
Головна » 2014 » Лютий » 25 » День рідної мови
12:27
День рідної мови
У 1999-му році, за даними проекту DilovaMova.com, на 30-й сесії Генеральної конференції Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури, було прийнято рішення заснувати Міжнародний день рідної мови. Датою щорічного свята вибрано 21 лютого. Це всесвітне свято було засноване з метою сприяння багатому культурному та мовному різноманіттю. Збереження багатомовності дає можливість зберегти не тільки унікальний погляд на нашу тисячолітню історію і культуру, але й виробити найбільш широкі підходи у сфері взаєморозуміння і людяності, які все ще продовжують зберігати в собі ряд проблем, вирішення яких видається складним завданням.

Долучитися до проблеми збереження та підвищення рівня престижу української мови мали можливість у стінах Конотопської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 9. Саме 21 лютого тут відбувся загальноміський мовознавчий турнір з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови.

Сучасна шкільна освіта налаштована підтримувати обдарованих учнів і розвивати їх творчі здібності, готувати умови для того, щоб ці здібності було реалізовано. Педагоги шкіл міста ціле направлено працюють над задоволенням запитів обдарованих дітей у вивченні української мови, забезпеченням можливостей для вияву творчості в навчальній і позашкільній роботі. Учні міста мали чудову можливість поспілкуватися з однолітками-однодумцями і відкрити для себе щось нове та цікаве. Особливістю цьогорічного турніру стало те, що це були не прості змагання, а подорож місцями перебування Т. Шевченка на Сумщині. Всі присутні мали можливість розширити свої знання про життя та творчість Т. Шевченка, адже зовсім скоро вся країна святкуватиме двохсотріччя великого Кобзаря. Кожен етап конкурсу дозволив шестикласникам та семикласникам не лише перевірити свої знання, які вони отримали на уроках української мови, а й дізнатися про подорож Т. Шевченка Сумщиною, а також перебування його в Конотопі та Конотопському районі.

До Конотопської спеціалізована школа № 9 на традиційні щорічні змагання завітали поважні гості з міського відділу освіти та методичного кабінету, які висловили подяку за організацію цікавого та пізнавального виховного заходу.

Цього дня ніхто не відчув себе переможеним. Всі учасники отримали море позитивних емоцій, нових друзів, а також пам’ятні грамоти та подарунки. До нових зустрічей!

 

                                                                           Ольга Лук’яненко 

Переглядів: 740 | Додав: Витамин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Блог Холодьон Ю.В.

Блог Алєксєєвої Ю.

Відео

Підручники

25 років

ЗНО-2017

Ювілей школи

Благодійні внески

Портфоліо вчителів

Твоя безпека

Державний стандарт

Погода в Конотопі

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пошук

Архів записів

Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024