Головна
Реєстрація
Вхід
Четвер
25.04.2024
13:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Конотопська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 9
Конотопської міської ради Сумської області

Меню сайту

Хмарні сервіси

Актуальні відео

Відвідування сайту

Точний час

Корисні сайти
urok-ua.com

Пам'ятні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Хмаринка тегів

Наше опитування
Чи потрібні олімпіади учням?
Всього відповідей: 207

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  
Головна » 2012 » Вересень » 30 » Як не хворіти восени
08:40
Як не хворіти восени

                                                                      У нас не хворіють!

Пушкін назвав осінь «очей чарівність», проте в цей період людям слід звернути особливу увагу на власне здоров’я. Погодьтеся, одна річ лікуватися, і зовсім інша – залишатися здоровим. У цій статті ми розповімо про те, як зберегти здоров’я в період міжсезоння.

  Зміцнюйте імунітет 

 Природа нагородила людини надійним захисним механізмом. Як ви вже здогадалися, мова йде про імунітет. Завдяки йому ми вистоює під сильним натиском «новомодних» вірусів грипу, виживаємо в екстремальних умовах (сильні морози чи нестерпна спека), які протягом останніх років стали звичайним явищем в наших широтах. За традицією ми починаємо згадувати про імунітет тільки після того, як відчуємо перші симптоми хвороби. Потім ми вирушаємо в найближчу аптеку і накупавшись купу дорогих препаратів. 

  На жаль, але чудес на світі не буває. Нашому імунітету потрібна допомога, ви повинні кожен день зміцнювати стіни цієї внутрішньої фортеці, а так само не забувати вчасно ремонтувати тріщини. Пам’ятаєте прислів’я: «Хочеш миру – готуйся до війни»? 

  Як зміцнити здоров’я 

 Люди, які не звикли піклуватися про своє здоров’я, назвуть вам сотню «поважних» причин, чому вони не роблять цього. Бігати вранці їм ніколи.

 Вітаміни їм не вселяють довіри. А цибулю і часник вони не їдять, бо їм не можна через здоров’я або це просто неприйнятно для їхнього способу життя. І цей список можна продовжувати до нескінченності. 

 Давайте спробуємо перехитрити власну лінь, і трохи переглянемо пріоритети. Існують речі, які вранці роблять всі люди. Вони прокидаються, йдуть у ванну, п’ють гарячі напої і снідають. Якщо в ці дії, які, по суті, ми робимо на автоматі, додати трохи свідомості, то ми надамо нашому організму неоціненну послугу. 

1. Прокидаємося. Будильник слід ставити «із запасом» хвилин в 15-20, для того щоб трохи повалятися в ліжку. Не вставайте різко з ліжка, дайте вашому організму прокинутися. Як тільки ви остаточно прокинетеся, сядьте на ліжку і потягніть руки вгору. Виштовхніть вгору спочатку ліве, а потім праве плече. Підніміться з ліжка і вільно нахиліть тулуб вперед, не відчуваючи при цьому почуття дискомфорту, повільно поверніться у вихідне положення. 

2. Вмиваємося. З посмішкою на обличчі вирушаємо в душ! Перед тим як поніжитися під струменями теплої води, наповніть відро холодною. Напевно, ви здогадалися, для чого воно нам потрібне. Хочете вірте, хочете ні, але чорт не такий страшний, як його малюють! 

 Добре нагрійте, і зробите цей акт «насильства» – перекиньте собі на маківку відро із холодною водою. Багато хто віддає перевагу приймати вранці холодний душ, але, на жаль, це не зовсім не те, так як нам потрібен температурний шок! Найбільший плюс даної процедури – миттєвий заряд бадьорості на весь день. Крім цього ваша шкіра прийде в тонус, з’явитися блиск в очах, і підніметься настрій. А найголовніше це, те, що у вас підвищитися імунітет. 

 Починати даний вид водних процедур необхідно з комфортною для тіла температури, щодня знижуючи її на 1-2 градуси. 

3. Снідаємо. Після водних процедур вам обов’язково захочеться перекусити. Ви заслужили смачний і корисний сніданок! Навіть якщо ви з’їсте смачний двоповерховий бутерброд, замість хваленої вівсянки – на здоров’я! Натщесерце випиваємо півсклянки води кімнатної температури, попередньо розчинивши в ньому одну чайну ложку квіткового пилку або меду. Ці натуральні продукти можуть скласти конкуренцію найпопулярнішим полівітамінами, а так же иммуномодуляторам. Добре б зробити це корисною звичкою. 

 Що пити? Більшість на це питання відповість: «Кава!». Можна пити і каву, але краще всього мате. У цьому унікальному напої, який роблять з листя вічнозеленого дерева, що росте в тропіках, міститься велика кількість мікроелементів та вітамінів. Крім цього він ще й антидепресант, енергетик, очищувач лімфатичної та кровоносної системи організму – іншими словами справжня знахідка! Основне правило при заварці цього напою – вода повинна бути нагріта до 70-80 градусів. 

 Ми продемонстрували вам приблизний план дій. Якщо вам вдасться впоратися з лінню і інертністю, то вже через деякий час ви станете щасливим власником залізного здоров’я. Хороші звички так само заразливі, як і погані, варто тільки увійти у смак. Найголовніше зробити перший, але впевнений крок вперед! 

  Якщо ви захворіли 

 Що необхідно робити, якщо ви все-таки захворіли? По-перше, вам необхідний постільний режим. Не будуйте з себе незамінного співробітника і героя нашого часу. Для вас на першому місці має бути здоров’я! 

 Чи звертали ви увагу на те, що на більшості жарознижуючих препаратів написано наступне: «Знімають симптоми застуди та грипу». Симптоми! А що ж відбувається з самим захворюванням? Воно нікуди не випаровується, а навпаки надійно осідає в організмі і провокує різні ускладнення. 

 Наприклад, ввечері ви випили склянку розчинної порошку зі смаком лимона, а вранці ви відчули себе абсолютно здоровим, адже температури у вас немає! Насправді це оманливе стан. Субфебрильна температура – переносимо, лікарі не рекомендують її збивати, бо саме так наш організм бореться із захворюванням. 

 Допоможіть своєму організму. Найпростіші та ефективні рецепти відомі всім: натуральні засоби, такі як чай з медом і малиною, і старі перевірені противірусні засоби – цибулю та часник. Не дарма в кімнаті, де лежить хворий, рекомендується тримати розрізану цибулину або кілька часточок часнику. 

 В аптеці крім «модних» жарознижуючих і противірусних препаратів вашій увазі будуть представлені лікарські засоби, які зміцнюють імунітет. На них вам слід звернути увагу, хоча, існують і народні методи, перевірені часом. 

 А якщо вже захворів, то найголовніше - правильно діагностувати захворювання. Адже під маскою звичайної застуди може протікати маса інших захворювань. Так що слід звертатися до лікаря.

http://aptechka.rv.ua

Переглядів: 1034 | Додав: ULASKA | Теги: здоров'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Блог Холодьон Ю.В.

Блог Алєксєєвої Ю.

Відео

Підручники

25 років

ЗНО-2017

Ювілей школи

Благодійні внески

Портфоліо вчителів

Твоя безпека

Державний стандарт

Погода в Конотопі

Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Архів записів

Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024